Școala Betania

Școala Primară Creștină clasele 0 – IV

Una dintre cele mai mari binecuvântări pe care le avem de la Dumnezeu sunt copiii, iar cea mai înțeleaptă investiție este
în educația creștină a acestora.

Comunitatea creștină evanghelică din Sibiu vine în sprijinul dumneavoastră, oferindu-vă o școală modernă, într-o ambianță plăcută și cu valori sănătoase. Prin harul și ajutorul lui Dumnezeu, începând cu toamna anului 2022, se va începe clasa 0 și clasa 1 în structura Betania, în liceul teoretic Constantin Noica.

De ce Școală Creștină?

1

Împărtășirea valorilor creștine

La o școală publică nu puteți fi niciodată sigur că copilul dumneavoastră este expus la valorile creștine. Este posibil ca ceea ce îl învățați acasă să nu fie promovat la școală. Dar atunci când alegeți o școală creștină în locul unei școli publice, puteți avea siguranța că în fiecare zi copilul dumneavoastră va fi înconjurat de persoane cu aceleași valori fundamentale ca ale dumneavoastră și familiei dumneavoastră. Îngrijorările legate de presiunea negativă a colegilor și de influențele negative vor scădea în mod semnificativ. La o școală creștină, elevii învață să construiască prietenii și relații autentice bazate pe Hristos. Expunerea la valorile creștine acasă și la școală îi va ajuta pe copii să devină adulți stabili, dedicați slujirii lui Hristos și a semenilor.

2

Predarea învățăturilor Biblice

Într-o instituție creștină, copilul dumneavoastră va învăța adevărul despre Cuvântul lui Dumnezeu și va folosi această bază ca punct de plecare pentru toate materiile, inclusiv matematică, știință și istorie. Chiar dacă Biblia este veche de mii de ani, este plină de adevăruri atemporale care îi pot ajuta pe copii să navigheze printre provocările cu care se confruntă astăzi. Copiii din școlile creștine sunt adesea familiarizați cu povestirile biblice de mici, iar principiile creștine devin parte din viziunea lor asupra lumii pe măsură ce continuă să învețe și să crească la școală. Cu aceste informații, ei pot absolvi școala creștină cu o mai bună înțelegere a lumii din jurul lor, raportând-o la Cuvântul lui Dumnezeu.

3

Construirea unui fundament spiritual pentru viață

Fără o bază spirituală solidă, copiii se pot îndepărta de Cuvântul lui Dumnezeu pe măsură ce cresc. Cu toate acestea, puteți contribui la menținerea copilului dumneavoastră pe calea cea bună cu ajutorul educației școlare creștine. Fiecare detaliu al unei școli creștine este înrădăcinat în adevărul spiritual și biblic. Nu numai că elevii cresc în valorile creștine, dar ei învață și strategii pentru a aborda problemele dintr-o viziune biblică centrată pe Hristos. Această abilitate le permite să își păstreze credința în momentele dificile, în timpul perioadelor în care sunt departe de mediul creștin, când va veni vremea să învețe sau să muncească într-un mediu secular sau atunci când îi vor ajuta pe alții să Îl accepte pe Hristos și să vadă lumea dintr-o perspectivă creștină.

4

Concentrarea pe dezvoltarea caracterului

La o vârstă la care copiii își descoperă identitatea, o școală creștină poate contribui la facilitarea formării caracterului lor prin îmbinarea înțelepciunii și a cunoștințelor în curriculum. Unele dintre convingerile fundamentale ale unei școli creștine includ învățarea despre dezvoltarea caracterului, despre morală și etică în lumina Evangheliei. Școlile creștine integrează în cadrul cursurilor oportunități de slujire, precum și oportunități de dezvoltare spirituală. Copilul va fi încurajat să își amintească faptul că are un scop în această lume, chiar de la o vârstă fragedă.

5

Promovarea unui mediu sigur și sănătos

Bullying-ul este o realitate pentru copii, indiferent unde merg la școală. Cu toate acestea, școlile creștine, nu tolerează o purtare lipsită de respect față de niciun elev. Personalul școlilor publice poate fi adesea prea puțin numeros pentru a ajuta fiecare copil care a fost o victimă la un anumit nivel, iar elevilor le poate fi teamă să raporteze hărțuirea din cauza propriilor temeri. Având un număr mai mic de elevi, școlile private creștine oferă cadrelor didactice posibilitatea de a cunoaște mai bine fiecare copil, iar atunci când ceva nu este în regulă, permit o mai bună monitorizare, o acțiune rapidă și aplicarea consecințelor. Comunitatea construită într-o școală creștină se bazează pe tratarea celorlalți conform Legii de Aur din Biblie: „Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel.” (Matei 7 v. 12)

6

Oferirea unui model pozitiv din partea educatorilor

De-a lungul vieții, copilul dumneavoastră are nevoie de modele pozitive care să îi influențeze viitorul. Deoarece își petrece cea mai mare parte a zilei la școală sub supravegherea cadrelor didactice, cei care dețin autoritatea ar trebui să fie persoane care vă împărtășesc valorile. Învățătorii creștini vă vor îndruma copilul și îi vor acorda atenția și grija de care are nevoie pentru a se dezvolta acum și în viitor. Într-o sală de clasă a unei școli creștine, educatorii modelează și demonstrează în mod deschis principiile creștine, astfel încât copilul dumneavoastră să învețe de la o vârstă fragedă cum să își practice credința. Educatorii se vor ruga împreună cu copilul dumneavoastră și îl vor încuraja să se străduiască pentru reușita la școală și în viața de zi cu zi.

Imagini proiect

DONEAZĂ

Acest proiect nu poate continua fără ajutorul tău. Investește și tu în educația creștină a copiilor!